Investigare fraude in companii

Unitpol Detective dispune de investigatori privati/detectivi particulari cu experienta in investigarea cazurilor de frauda intalnite sub multiplele ei forme. Un detectiv particular implicat in investigarea  oricarei forme de frauda se va asigura ca finalitatea cazului va fi indeplinita doar cand persoana sau organizatia care desfasoara activitati ilegale/frauduloase in scopul obtinerii de castiguri financiare necuvenite, vor trebui sa raspunda pentru actiunile lor. In vederea efectuarii celor mai eficiente investigatii de fraude  la care o companie cade victima, investigatorii/detectivii nostri colaboreaza cu specialisti din diverse domenii de referinta (contabili, auditori, avocati, IT-isti, etc).

Servicii de investigare a fraudelor din companii

Aria de acoperire a serviciilor noastre de investigare a cazurilor de frauda include, dar nu se limiteaza la:

  • Plati false sau operatiuni financiare frauduloase

Schemele frauduloase de plati pot include declaratii false sau inregistrarea unor valori ale cheltuielilor nereale, utilizarea fara drept a instrumentelor financiare de care o companie dispune (conturi bancare, carduri atasate conturilor, etc), furtul informatiilor si a datelor aferente conturilor bancare precum si a instrumentelor de plata electronica atasate acestora (cardurile bancare), efectuarea de operatiuni finaciare fara acordul titularului conturilor/cardurilor, decontari  ale unor cheltuieli pentru munca mascata (neprestata), falsificarea de documente privind platile efectuate/veniturile incasate (facturi, chitante, carti de munca, fise fiscale, utilizarea sistemului de plati ale unei companii pentru efectuarea unor plati frauduloase, etc.

  • Stoarcere de bani/santaj economic

Cand un individ dintr-o companie solicita bani sau alte consideratii pentru a „ajuta” la luarea unei  decizii, aceasta poate afecta intreaga activitate in cadrul companiei si poate pune in pericol obtinerea rezultatelor dorite. Cazurile de stoarcere de bani sunt adesea descoperite cand denuntatorii furnizeaza informatii despre persoanele in cauza. Unitpol Detective va poate ajuta sa descoperiti aceste persoane si atunci cand cei extorcati nu ofera detalii privind identitatea acestora.

  • Mita

Mita reprezintă o sumă de bani sau orice alte obiecte date ori promise unei persoane, în scopul de a o determina pe aceasta să-și încalce obligațiile de serviciu sau să le îndeplinească conform dorințelor ilegale ale unui individ. Acest tip de frauda este dificil de detectat in conditii normale, iar in absenta unei investigatii poate afecta imaginea unei companii. Contactati-ne, iar investigatorii noastri vor fi gata sa identifice sursa problemei.

  • Fraudele pe termen lung

O companie „fraudulenta”  se concentreaza pe dezvoltarea unor relatii de afaceri bune si a unui backgraund de tranzactionare pozitiv in scopul de a castiga increderea partenerilor de afaceri (ex. furnizori). Apoi compania „fraudulenta” plaseaza cateva comenzi mici si plateste in mod regulat pentru acestea la timp, dupa care plaseaza o comanda extraorinar de mare, beneficiind de increderea creata, si dispare cu marfurile. Acest tip de frauda este intalnit cu precadere in randul companiilor fantoma.

  • Companii fantoma sau produse/servicii inexistente

Un comerciant înregistrat ca și persoană plătitoare de TVA care, cu potențiale intenții frauduloase, achiziționează sau declară că achiziționează bunuri sau servicii fără plata TVA și furnizează aceste bunuri sau servicii cu TVA, însă nu restituie TVA datorat autorității naționale corespunzătoare. Relatiile comerciale pe care acestea le pot initia cu alte firme de buna credinta, lepot afecta pe cele din urma, atat din punct de vedere financiar, cat si juridic si al capitalului de imagine. Unitpol Detective va poate ajuta sa descoperiti daca o firma cu care doriti sa dezvoltati relatii de afaceri este “fantoma”  si cum ar trebui sa va feriti de ea.

  • Facturi falsificate sau modificate

Facturile sunt de obicei falsificate sau modifcate in scopul de a parea corecte, dar de fapt constituie un castig financiar pentru cei care au comis frauda.